משלוחים בקירור למסעדות ע”י חברות משלוחי הקירור בישראל מהוות חלק מרכזי במשק.

החברות מספקות מזון טרי לכל חלקי הארץ.

החברות אחראיות גם על הובלת מזון מחוות למפעלים וממפעלים לצרכנים.

הם מובילים כמעט את כל סוגי המזון, כולל מוצרי בשר ופירות וירקות.

חברת משלוחים בקירור תוביל משאית עם כ-250 טון סחורה הכוללת פירות, ירקות,

מוצרי חלב, ביצים, דגים, עופות, בשר ומוצרי מאפה.

בישראל מערכת ייחודית של חברות משלוחים בקירור,

האחראיות על הקירור אספקת מזון טרי ומוצרי חלב עד הבית.

למאמרים נוספים ומרתקים:

משלוחים בקירור למסעדות לשמירת המוצר טרי יותר
משלוחים בקירור למסעדות

התפקיד של חברות משלוחים בקירור למסעדות

לחברות משלוחי הקירור הישראליות היה תפקיד חשוב בתעשיית המזון בארץ.

הם גם ידועים בפתרונות החדשניים שלהם המספקים נוחות לצרכנים תוך הפחתת בזבוז מזון.

חברות משלוחי הקירור הצליחו לשמור על הדומיננטיות שלהן בשוק הודות למחיריהן הנמוכים והשירותים האיכותיים.

חברות משלוחים בקירור בישראל הופכות פופולריות יותר ככל שאנשים מחפשים דרכים להפחית את בזבוז המזון שלהם.

חברת משלוחי הקירור הראשונה בישראל נוסדה בשנת 2009.

חברות אחרות הלכו בעקבותיה וכעת יש מגוון רחב של אפשרויות לבחירה.

בעשור האחרון, ענף משלוחי הקירור צמח בצורה משמעותית בקצב של כ-25% בשנה.

מהם האמצעים הנדרשים להובלה בקירור?

קירור הוא תהליך של שמירת מזון קר.

זה דורש כמות גדולה של אנרגיה כדי לעשות זאת,  וזו הסיבה שמקררים ממוקמים

לרוב במקומות עם צריכת אנרגיה גבוהה.

האמצעים הנדרשים להובלה בקירור נעים מזרמי אוויר ועד מסועים. זרמי אוויר

משמשים להרחקת החום מאזור הזקוק לקירור,

ובמסוע משתמשים להעברת המזון או פריטים אחרים לתוך המקרר.

תהליך הקירור מצריך שימוש בכלי תחבורה על מנת להעביר את הנוזל מנקודה אחת לאחרת

. ישנם שני סוגי הובלה המשמשים בדרך כלל בקירור:

1) גז דחוס – הוא צורת ההובלה הנפוצה ביותר של חומרי קירור.

הוא משמש כי ניתן לאחסן אותו בלחץ נמוך ובטמפרטורה גבוהה.

סוג זה של הובלה משמש גם במגדלי קירור שבהם אדי מים, קיטור או מים חמים נדחסים לנוזל על ידי הגברת הלחץ.

2) נוזל-נוזל – הובלה מסוג זה משמשת לרוב כאשר אין צורך לאחסן מדחס בלחץ נמוך או בטמפרטורה גבוהה.

הוא משתמש במשאבה פנימית שמזרימה את הנוזל דרך צינורות

האמצעים הנדרשים להובלה בקירור הם קירור, צינורות ושסתומים.

מהם היתרונות והחסרונות להובלה בקירור?

הובלה בקירור היא אמצעי תחבורה מרכזי שנמצא בשימוש זמן רב.

הוא משמש להובלת מוצרים מתכלים כגון מזון,

תרופות וקוסמטיקה. להלן כמה יתרונות:

– הוא יכול לשמר מוצרים מתכלים ולהאריך את חיי המדף שלהם.

–  מפחית את הצורך בשטח אחסון בקירור.

– זה חסכוני יותר מצורות תחבורה אחרות כמו הובלה אווירית או הובלת קרח.

חסרונות:

– הובלה בקירור יוצרת הרבה פליטת פחמן דו חמצני.

– הוא אינו מתאים לכל סוגי המוצרים או החומרים, במיוחד לאלה שצריכים להישאר בטמפרטורה קבועה לאורך זמן,

כגון מוצרי מזון מתכלים ותרופות.

היתרונות של הובלה בקירור הם העלות הנמוכה והיכולת לשנע סחורות מתכלות.

החסרונות של הובלה בקירור הם שהיא עלולה להיות מסוכנת לסביבה בשל הרמות הגבוהות של פחמן דו חמצני.

הובלה בקירור היא שיטה בשימוש נרחב להובלת מוצרים מתכלים, כגון פירות וירקות טריים, בשר, מוצרי חלב ופירות ים.

זה מפחית קלקול על ידי שמירה על מוצרים אלה בטמפרטורה נמוכה מתחת לנקודת הקיפאון הרגילה שלהם.

זה נעשה באמצעות מיכל מבודד או יחידת קירור.

הובלה בקירור היא סוג של הובלה המשתמשת במערכת קירור לשמירה על טמפרטור

אילו חברות בישראל מספקות משלוחים בקירור?

ישראל היא מדינה קטנה עם 8.5 מיליון תושבים בלבד.

לכן זה לא מפתיע שיש לה הרבה חברות שמספקות שליחויות לעסקים.

מוצרי חלב, פירות וירקות, פירות ים,

בשר ומוצרי חלב כולם נשלחים מישראל למדינות אחרות במיכלי קירור. בין החברות המספקות שירותים אלו:

– התעשייה האווירית הישראלית (התעשייה האווירית)

– כימיקלים לישראל בע"מ (כיל)

– חברת החשמל לישראל (IEC)

– קבוצת לבייב בע"מ

ישראל היא מדינה המציעה מגוון רחב של מוצרים ושירותים לעולם.

היא הוכרה כמובילה בתחום הביוטכנולוגיה,

טיפול במים וחקלאות. המדינה היא גם בית לחברות בינלאומיות רבות אשר ידועות בשירותיהן האיכותיים.

חלק מהחברות

הללו כוללות: אלביט מערכות בע"מ,

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ ודניה סיבוס בע"מ.

חברות שילוח בישראל מספקות משלוחי קירור ללקוחותיהן.

החברות משתמשות במגוון שיטות לשינוע הסחורה, כגון הובלה

אווירית, הובלה ימית והובלה יבשתית.

החברות המספקות משלוחי קירור הן אל על, הפג-לויד וצים.

מהי הטמפרטורה המומלצת להובלה בקירור?

שאלה חשובה שיש לשאול בעת הובלת מזון היא עד כמה הטמפרטורה צריכה להיות קרה.

הטמפרטורה המומלצת להובלה בקירור היא 4 מעלות צלזיוס.

מספר זה נבחר מכיוון שהוא נחשב בטוח למוצר והוא לא יעמיס

על מערכת הקירור או המנוע של המשאית.

מספר זה נבחר גם בגלל עלות מערכות הקירור, שיכולות לעלות עד 40,000 דולר בשנה.

האם הובלה בקירור מעלה את מחיר המשלוח של המוצר?

אחד החששות הנפוצים ביותר בהובלה בקירור הוא שזה מייקר את עלות המשלוח של המוצר.

ישנם גורמים רבים שמשפיעים על כך, כמו עלות הדלק, העבודה ושטח האחסון.

עלות הקירור היא גם פקטור. התשובה לשאלה זו תלויה בכמה זמן לוקח להעביר מזון ממקום אחד לאחר.

אם ייקח זמן רב להובלה, אז הובלה בקירור תעלה את עלות המשלוח של המוצר. אם ייקח זמן קצר

להובלה, אזי לא ייגרמו עלויות נוספות עבור הובלה בקירור.

זה נושא שנדון בפורומים רבים לגבי עלות המשלוח. החשש הוא

האם הובלה בקירור מייקרת את עלות המוצר.

התשובה הקצרה היא לא, אבל לא תמיד קל לדעת אם משהו עבר בקירור או לא.

קירור יכול להיעשות עם קרח יבש, שהוא גז פחמן דו חמצני קפוא.

אפשר לעשות זאת גם עם חנקן נוזלי, שהוא גז חסר צבע

וריח שרותח ב-196 מעלות צלזיוס (-320 מעלות פרנהייט).

חברות מסוימות משתמשות בשתי השיטות הללו כדי לשמר מוצרים לפרקי זמן ארוכים.

עם זאת ישנן שיטות אחרות כמו שימוש בציוד לאחסון קר והקפאה המשמשות גם לשימור מוצרי מזון וסחורות.

לעיתים ההובלה בקירור מגדילה את עלות המשלוח של המוצר.

העלות נובעת לא רק מעליית המשלוח אלא גם מצריכת האנרגיה

הגבוהה יותר. להובלה בקירור יש הרבה יתרונות הן ליצרנים והן לצרכנים.

אחד היתרונות הללו הוא שהוא יכול לשמר מוצרים מתכלים לתקופה ארוכה יותר.

ישנן סיבות רבות מדוע אנשים משתמשים בהובלה בקירור, חלקן כוללות:

– שומר מזון לתקופה ארוכה יותר

– מפחית את הסיכון לקלקול מזון

– מוצר באיכות גבוהה יותר

– פחות נזק במהלך ההובלה

נגישות